torsdag 3 november 2016

Vad gömmer sig i ditt sköljmedel?

Jag tror många av våra sjukdomar uppkommer av alla gifter vi får i oss på olika sätt som kroppen inte klarar av att hantera.

Vi pratar mycket om vad maten innehåller och som inte är bra osv men det samma gäller alla hudvårdsprodukter vi använder.

Ta bara sköljmedel en produkt vi använder av ren vana som vi egentligen inte behöver.

Så nu är mitt projekt att hitta bättre alternativ både för min skull och för miljön.



Problemet med sköljmedel är inte den mindre andelen gifter i varje dos, utan det faktum att regelbunden användning får dem att byggas upp i din kropp.

Sköljmedel är meningen att bevara mjukheten i dina kläder samtidigt som det ska ge dem en behaglig, fräsch doft.

Du kan hitta sköljmedel i de flesta hem eftersom de är så lätta att komma åt och prisvärda.

Men vad många inte vet är att de flesta är fyllda med skadliga kemikalier som kan äventyra din hälsa och speciellt dina barns hälsa.

Även om reklam kanske visar en bild av att sköljmedel passar hela familjen väljer företag att hålla tillbaka vissa fakta
.
Precis som andra kemikalier i rengöringsprodukter till hushållet innehåller de flesta sköljmedel skadliga beståndsdelar som inte upptäcks på en gång.

Vissa kan orsaka respiratoriska problem och hudsjukdomar när du kommer i direkt eller indirekt kontakt med dem.

Man har kommit fram till att mer än hälften av alla sköljmedel på marknaden innehåller mer än två kemikalier som är kända för att leda till komplikationer.

Idag vill vi avslöja några av de vanligaste kemikalierna i sköljmedel så att du kan lära dig identifiera dem via produktetiketterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar