måndag 14 mars 2016

Chefens stresskola – du och ditt ansvar


”Stressen är den största sjukskrivningsorsaken i dag och chefer är särskilt drabbade. Vi vet att stress är ett samhällsproblem och att det är viktigt att jobba för att förutsättningarna på jobbet blir rimliga.

Från och med i vår skärps kraven på Sveriges chefer. 31 mars börjar Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter gälla. Syftet är att garantera en rimlig arbetsbelastning, hälsosamma arbetstider och rutiner kring kränkningar – på organisationsnivå, inte individnivå.

Men det finns också en hel del att göra själv för att komma ur en situation där man känner att man aldrig hinner ifatt. 2015 följde vi enhetschefen Henrik Angel som själv märkte hur han blev alltmer irriterad och hur orken inte räckte till för barnen och familjen. Tillsammans med ett gäng av landets ledande experter fick han lära sig att arbeta mer effektivt, säga nej och hitta sitt inre lugn.

På den här sidan hittar du ett urval av våra mest lästa artiklar om de nya föreskrifterna – och om hur du själv kan råda bot på stressen. Trevlig läsning!”

/Cissi Elwin, chefredaktör och vd Chef


Länk: http://chef.se/stresskolan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar