fredag 18 mars 2016

Organen som skadas mest av stress

Höga stressnivåer kan leda till ökade kolesterolnivåer och förhöjt blodtryck, vilket i
 sin tur kan leda till problem ända till hjärtat.


Stress inträffar när din kropp reagerar på olika situationer eller känslor, ofta utlöst av frustration, vrede eller nerver. Till en viss grad kan stress beskrivas som något positivt, eftersom kroppens naturliga reaktion kan hjälpa dig undvika fara eller risker.

De flesta upplever dock väldigt höga nivåer av stress någon gång i livet, vilket kan leda till allvarliga problem för deras fysiska och känslomässiga hälsa.

Med våra hektiska och krävande livsstilar ökar antalet fall av hög stress, och ju mer stressad en person känner sig desto svårare blir det att kontrollera.

Den mest oroande aspekten är att de flesta som lider av stress inte tar till åtgärder för att minska den, vilket i slutänden tar ut sin rätt på hälsan.

En nyligen genomförd studie från American Psychological Association (APA) fann att 40% av alla vuxna som led av stress hade svårt att sova.

Men visste du att stress utöver detta faktiskt även relateras till ändrad funktion i vissa av kroppens organ och att det kan sänka din livskvalitet?

För att ge dig en bättre förståelse för hur stress påverkar livet listar vi i dagens artikel de åtta organ som tar mest skada.


Läs hela artikeln här: http://stegforhalsa.se/organen-som-skadas-mest-av-stress/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar