söndag 2 oktober 2016

Försäkringskassans reklam ett hån mot sjukskrivna



Försäkringskassan gör reklam. Vi kan börja där, varför gör en statlig myndighet ens reklam? Det är inte precis som att det går att vända sig till deras konkurrent om en inte är nöjd. För om det vore möjligt skulle inte all reklam i världen kunna rädda Försäkringskassan från omedelbar konkurs.
 
Om det är något som är svartvitt är det just sjukskrivning. Du får vara sjuk i ett visst antal åkommor ett visst antal dagar, sen måste du vara frisk nog att jobba. Klarar du inte av ditt jobb, kan FK bedöma att du skulle klara av ett annat, helt fiktivt, arbete och då drar de in din sjukpenning. Jag antar att det är detta som åsyftas med att de bedömer din arbetsförmåga och inte din sjukdom, för hur sjuk du är verkar överhuvudtaget inte spela någon roll.
 
Den som gör bedömningen om du är tillräckligt sjuk för sjukskrivning är inte din läkare utan en handläggare helt utan medicinsk utbildning som avgör detta genom att läsa ditt sjukintyg. Ett intyg du fått från en läkare med mångårig erfarenhet och specialistkunskap, som utifrån sin undersökning av dig har bedömt att du inte kan arbeta. Men handläggarna på FK vet såklart bättre.
 
Det sticker rätt rejält i ögonen när en dysfunktionell myndighet som hela tiden skyller på hårda besparingskrav lägger miljontals kronor på en reklamkampanj för att rentvå sitt namn. Använd de pengarna för att låta sjuka få vara sjukskrivna istället.

Artikel och bild från: http://zandrahedlund.blogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar