måndag 22 oktober 2018

Skjuter du upp saker?


Du sitter på jobbet med en uppgift som ska bli klar idag, ändå skjuter du på den till sista sekund. Det skapar obehag men ändå gör du det. Det har du gjort så många gånger trots att det skapar ångest. Senaste dagarna har jag på olika sätt mött människor som lider av detta. De lider av något som vi det så fint kallas för prokrastinering. Att skjuta upp saker på framtiden. Prokrastinering är inte en diagnos. Däremot kan man kalla det för ett beteendemönster eller beteendeproblem.
Prokrastinering är att skjuta upp uppgifter trots att det kan ge negativa konsekvenser som t.ex en vansinnig chef eller en besviken fru. Blanda inte ihop uppskjutande beteende med att man har för mycket att göra. Vi alla skjuter upp saker.

Tecken på prokrastinering:
Att inte lyckas hantera impulser som kommer i vägen för att börja med en uppgift.
Att inte ser värdet, en belöning för mödan så man väljer bort att göra det.
Det kan också vara rädslan att inte lyckas. Att avslöja att man inte är perfekt. Och göra sig själv förkrossad och andra besvikna.
Det kan även vara så att man upplever sig dålig på en uppgift. Så man vågar inte.
Lider du av detta tycker jag verkligen att du ska söka hjälp. Det är väldigt svårt att komma ur.
Om du bara är en vanlig ”uppskjutare” och inte får saker gjort tycker jag du ska pröva att beställa ett verktyg som hjälper dig få saker gjort och ur världen.

Gå in på  Prio5planner.shop. Skriv Caroline i meddelandefältet.  Prioriterar du rätt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar