fredag 8 februari 2019

Avundsjuka

Avundsjuka. Många upplever stress och ångest för att de tittar på andra och önskar att de var lika rika, tjusiga, framgångsrika och snygga. Socialmedier kan vara otroligt jobbigt på det sättet. Man liksom får se allas liv i perfektion. Diskbänkar av marmor och glada leenden. Jag har inga problem med det för jag ser instagram som bilder och tycker det är roligt. Men jag vet att många tycker det är jobbigt och blir avundsjuka.

Men jag hörde en så bra och insiktsfull tanke: Vi säger att du är superavis på din vän som driver eget företag och lyckas väldigt bra. Pengarna rullar in. Villan är en dröm och resorna är långa. Fråga dig själv då. Är du villig att göra att lägga ner lika mycket tid och kraft för att skapa denna framgång? Vill du gå upp 5 på morgonen, resa 200 dagar om året och sällan träffa dina barn?  Eller är du avundsjuk på vännen med vältränade biceps och önskar att du hade likadana. Men vill du träna fem gånger i veckan? Gå upp 6 på morgonen och äta havre till lunch?
Om inte, så är du ju avundsjuk i onödan. För annars vill du ju inte ha den drömmen och då behöver du inte vara avundsjuk.

Eller är du avundsjuk på något du inte ens vill ha?  Vad onödigt. Släpp det. Och välj dina drömmar och sätt dina mål ut efter vad du är villig att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar