lördag 21 november 2015

Hur du undviker att gå upp i vikt från stress


Stress är en verklighet för oss alla. När stressen blir kronisk är det normalt att din kropp kan börja genomgå förändringar: dina nivåer av kortisol och insulin ökar, och det ökar ofta aptiten, vilket gör att du inte äter av nödvändighet utan på grund av suget. I den här artikeln kommer vi att ge tips på hur du undviker att gå upp i vikt från stress.


Våra förfäder led också av ett ökat kaloriintag och fettlagring när de befann sig i stressiga situationer. Men deras situation var mycket annorlunda: de utvecklade en ”flykt”-reflex när de stod inför en farlig situation och behövde en energireserv. Nu för tiden kan vi inte fly från våra jobb eller ansvar, vilket är anledningen till att vi ofta tillgriper mat som en flykt, för att få en stund av njutning. Vi känner också hur vår kropp, trots att den inte behöver maten, aktiverar behovet av att äta vissa produkter.

Vi bör nämna att inte alla går upp i vikt när de är stressade. Vissa går ner i vikt. Men den vanligaste trenden är att gå upp något kilo, vilket kan vara början till ett hälsoproblem som du bör veta hur du stoppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar