tisdag 10 juli 2018

Dina relationer bränner ut dig

Relationer bränner ut oss:
Våra hjärnor är likadana som på savannen för miljoner år sedan. Då var det lika med döden att inte få vara med i gruppen. Vi känner likadant nu. Även om vi överlever så upplever vi det som otroligt jobbigt att stå utanför gruppen. Vi gör allt för att bli omtyckta. De flesta av oss iallafall.
I Sverige går vi in med fel inställning på våra möten. Vi går alla inför att vi ska vara vänner när vi går ut från mötet, men det är ju helt vansinnigt. Ett företag består ju av olika människor för att de ska föra företaget framåt och olika åsikter krävs. Det ska vara lite skav om idéer ska utvecklas. Men så känner inte de flesta av oss.
Dessutom så gör vi till oss och anpassar oss till relationer allt för att bli omtyckta. Detta tar mycket kraft. Ni vet själva när ni möter någon då ni helt plötsligt byter skepnad. Visst är det hemskt? Många utbrända säger att efter utbränningen blev de mer sig själva än innan. Innan hade de spelat en annan roll och anpassat sig för mycket. Sluta med det!

VI VILL BARA VARA VÄNNER. Många av oss lägger all sin fokus på att att det ska funka i alla relationer. Men det är fel. Det går inte. Mycket bättre bara låta de sämre relationerna vara och att intala din gamla savannhjärna att du inte måste vara vän med alla. Du kommer klara dig! Jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar