tisdag 7 februari 2017

Följderna av uttorkning

Utöver att släcka törsten hjälper vatten oss att hålla vår hjärna på topp, smörja våra muskler och eliminera avfallsprodukter från vår kropp. Se upp för dessa negativa effekter av uttorkning




Vatten är en fundamental vätska för livet som kroppen behöver för att utföra sina kemiska processer. Det är viktigt för upptaget av näringsämnen och eliminering av avfall, bland andra processer.

Trots att vatten är viktigt dricker de flesta inte tillräckligt. Efter en tid kan det leda till en rad svåra hälsoproblem.

Det är sant att kroppen har förmågan att rena sig själv. Brist på vatten kan komplicera denna uppgift och på samma gång öka mängden gifter. Som en konsekvens ökar den inflammatoriska nivån, risken för kronisk sjukdom ökar och en serie symptom som påverkar livskvaliteten visar sig.

Det är rekommenderat att dricka minst 2 liter vatten om dagen. Det inkluderar naturlig fruktjuice, frukter och soppor, mm.

Att dricka mindre vatten än vad som rekommenderas kan leda till uttorkning och vissa reaktioner som manifesteras både internt och externt.



Vi är medvetna om att många inte känner till dessa effekter. Nedan kommer vi att gå igenom följderna av uttorkning i detalj.

(citat och bild från ovan länk)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar