fredag 3 mars 2017

Livsmedel som gör dig mindre stressad


Visste du att det finns mat som kan lindra stress, ångest och depression? Det visar en ny amerikansk publikation vid Harvard University.

Vissa livsmedel har, tack vare sin sammansättning av ämnen, en förmåga att göra oss mer lugna och rofyllda.

– Förutom hälsosamma riktlinjer såsom att äta en balanserad kost, dricka tillräckligt med vatten och begränsa eller undvika alkohol och koffein, finns det många andra kostråd som kan hjälpa till att lindra stressrelaterade symtom, menar läkaren Uma Naidoo som skrivit publikationen där han även rekommenderar vissa stressdämpande livsmedel

Läs hela artikeln här: http://www.mabra.com/5-livsmedel-som-minskar-stress/




Brukar du äta mer när du är stressad? 
Det behöver inte vara ohälsosamt - om du väljer rätt mat. 
Här är maten som hjälper dig varva ner. 

Det är magasinet Women’s Health som har gjort en lista över maten som lindrar stress. Genom att välja rätt saker att stoppa i munnen blir du inte bara mätt - utan även blir lugnare och mer avslappnad. Här är hela listan:

Läs hela artikeln här: http://www.expressen.se/halsoliv/




Stress är en naturlig reaktion i kroppen. När vi försätts i akuta situationer ökar vårt adrenalin, ett hormon som är fundamentalt i vår flykt- och kamprespons.

Inte alla situationer resulterar i detta svar, men våra kroppar känner ändå ångest, hjärtklappning och muskelspänningar.

I de flesta fallen beror denna reaktion på specifika situationer. De kan vara problematiska situationer, som att vara överarbetad eller att ständigt utsättas för obehagligt buller.

Läs hela artikeln här: https://stegforhalsa.se/9-livsmedel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar