söndag 17 september 2017

5 övningar för att utveckla din mentala styrka & minska din oro


Vad menar vi med ”mental styrka”? På vilket sätt är fysiska övningar kopplade till vårt sinnes spänst och motståndskraft?

Hur märkligt det än kan verka är den klassiska kopplingen mellan kropp och sinne verkligen sann. 

Med mental styrka menar vi hur pass kapabel man är att använda sitt sinne när man ställs inför motgångar i det dagliga livet.

Det handlar även om att veta hur man fokuserar på ett mål för att nå det, hur man utvecklar lämpliga strategier för att uppnå målet ifråga och når vidare framgångar.

De som å andra sidan försummar sin kropp kan komma att märka att många av de dagliga färdigheterna som associeras med vissa kognitiva processer, såsom uppmärksamhet, minne och till
och med kreativitet, gradvis försvagas.

För att förstå det hela bättre kommer här ett exempel: du har haft en dålig dag, en sån dag där allt gått fel, där livet självt verkar vara i obalans och går emot dig.

Du känner dig så överväldigad att du beslutar dig för att sätta på dig bekväma kläder och ta en promenad. Du uppfattar snart förändringar inom dig – du känner dig lättare, ditt sinne öppnar upp sig för nya perspektiv och dina orosmoln minskar.

Kropp och sinne är nära kopplade; de är en duo vi måste se efter och optimera.

I den här artikeln ska vi gå igenom fem utmärkta sätt att utveckla din mentala styrka och minska din oro.

Läs hela artikeln här: https://stegforhalsa.se/5-ovningar-for-att-utveckla-din-mentala-styrka-minska-din-oro/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar