onsdag 3 maj 2017

Hjärnan avgiftas under sömnen

Sömnstörningar ger ökad risk för Alzheimers sjukdom visar nya forskningsrön. Avgiftning av hjärnan och bortforsling av amyloida plack sker under natten som ett riktigt reningsbad för hjärnan. Sömnen är därmed särskilt viktig för den som är utsatt för kvicksilver, titan, guld eller andra metaller och särskilt om de läckt in i hjärnan.

Sömnstörningar är vanligt bland Tandvårdsskadeförbundets medlemmar. För lite sömn sätter ned den allmänna kapaciteten, men det gör också att hjärnan slammar igen berättar forskare. Det är under sömnen hjärnan rensas på avfall och avgiftas.

Kroppen behöver således en effektiv sömn för att rensa ut amyloida plack från hjärnan och för att utsöndra gifter annars riskerar man få demenssjukdomar. Hjärnans knep för att rensa sig själv under sömnen är att släppa in stora volymer cerobrospinalvätska samtidigt som hjärncellerna tillfälligt krymper för att effektivisera flödet. På så sätt “sköljer” hjärnan ut gifter och fria radikaler.

Utan bra sömn ökar således risken för förgiftning och även risken att drabbas av demens. Under dagtid sväller hjärnan av allt tankearbete vi utför och därmed försämras möjligheten att ta hand om fria radikaler och andra gifter.

Se mer på Dr Mercolas hemsida via länken nedan. Där finns också en film som illustrerar hur hjärnan under natten får sitt reningsbad.


Artikel från: http://www.tf.nu/nyhet/hjarnan-avgiftas-under-somnen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar