måndag 29 maj 2017

Om du inte gråter kommer din kropp att göra det

Du kanske har hört att du är svag om du gråter, men sanningen är att det är befriande. Om du inte gråter kan dina känslor flöda över och hindra dig från att bli lycklig.


Om du inte gråter kommer din kropp att gråta åt dig. Om du tvingar dig själv att hålla inne allt du kämpar med och inte släppa ut det kommer det sluta med att du exploderar.

Vi är inte designade för att fylla oss själva med känslor och stänga in dem utan att uttrycka dem.

Rädslan för hur andra ska reagera, vad de ska säga om dig eller om de kommer stöta bort dig gör att du håller saker inom dig som förr eller senare kommer att flöda ut av sig själva.

Om du inte gråter kommer du börja lida
Om du inte gråter kommer du att uppleva ännu mer sorg, förtvivlan, depression och ångest.

Du har varje chans att förhindra att det händer. Att hålla inte allt är inte rätt väg.

Här kommer ett exempel: säg att din partner alltid vilar fötterna på bordet. Du har aldrig sagt något till honom om det eftersom du först ville tro att det inte störde dig.

Smekmånadsperioden gör oss ganska dumma. Vad händer när denna fas är över? Verkligheten knackar på, och vad du låtsades inte störde dig förut börjar nu verkligen irritera dig.

Du kommer förmodligen att börja skuldbelägga personen. Du kanske ibland släpper på ett ”du vet att jag inte gillar det där” eller underrättar honom med en blick att du inte är nöjd.

Men det kommer inte att göra något för dig. Du kommer att få fortsätta hålla ut med det gång på gång. Du kommer att fortsätta ge dessa blickar tills du en dag exploderar över inget.

Det stora misstaget här är att låtsas som att något inte stör dig när det egentligen gör det, och inte kommunicera i tid. Kanske tror du att det inte kommer hända igen.

Men du håller på att kliva in i ett av de värsta misstagen: förväntningarnas värld.

Din kropp berättar för dig när det inte är okej
Om det har blivit ett levnadssätt att hålla inne alla dina känslor så kommer din kropp att börja skicka varningstecken.

Återkommande huvudvärk, ångest, orolig mage, eksem och andra problem kan vara ett rop på hjälp från något inom dig som vet att något inte står rätt till.

Du får inte ignorera det.

Kanske vet du inte vad som försiggår eftersom det kommer från en förfluten händelse du inte ens kommer ihåg särskilt bra.

Men om det begränsar ditt liv, om du drabbas av ångest eller om du ofta inte mår bra eller är lycklig ska du lyssna på din kropp.

Kroppen är väldigt vis. Använd det för att ta reda på roten till ditt problem. Din kropp reagerar inte på det här sättet utan anledning.

Din kropp och ditt sinne är sammankopplat. Om du ignorerar problemet kommer du inte att adressera det, och din kropp kommer att visa det.

Och det går ännu längre än så. Om du inte dyker ner i de innersta delarna av dig själv och konfronterar vad som åsamkar dig så mycket skada kan den oroliga magen bli till eksem, eksem till cirkulationsproblem och cirkulationsproblem till dermatit.

När du ignorerar kroppens varningar kommer den att fortsätta försöka visa dig att något är fel, tills du löser problemet som gör dig så olycklig.

Övertygelser, trauman och upplevelser
Dina problem kommer ofta från övertygelser, trauman och upplevelser som du inte valde att ta in i ditt sinne eller genomgå.

Men de kan alla faktiskt vara chanser att öppna ögonen, lära sig och släppa taget.

Rädslan för att säga ”nej” kan komma från en övertygelse eller traumatisk upplevelse som du burit med dig sedan du var liten.

Den gigantiska rädslan för att säga vad du känner när du känner det kan bero på en negativ upplevelse som utlöste låg självkänsla och brist på självförtroende.

Ge inte vika för allt; det finns ingen anledning att lägga sig ner och acceptera det.

Varje trauma och upplevelse är en chans att bli den du verkligen vill vara.

Så kom ihåg: om du inte gråter kommer din kropp att göra det. Låt dig själv gråta när du behöver. Frigör din kropp från de fysiska manifestationerna av smärta.
Är du redo att välja välmående över elände?


Artikel och bild från: https://stegforhalsa.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar