Älska dig själv är en viktig del av att njuta och att få ut det mesta av ditt liv. Det är också viktigt för att få och upprätthålla tillfredsställande relationer med andra. Älska dig själv är främst att ha självrespekt, som är det enda pålitliga sättet att skapa kärlek i ditt eget liv. För att kunna bli älskad måste du älska och respektera dig själv så mycket som du gör andra.

Del 1 av 6: Lär känna dig själv

1
Sluta försöka vara perfekt. Sluta kritisera dig för att vara mindre än perfekt. Alltid göra ditt bästa, men inte når perfektion är inte fel. Följ bara alla stegen ovan, och låt inte någons förväntningar på dig sätta någon press på dig. Kom ihåg att oavsett vad, kommer du alltid vara perfekt precis som du är, brister och allt.


2
Sluta jämföra dig själv till andra. Alla på denna jord är unik. Vi har alla olika gåvor. När du jämför dig själv till andra, gör det du tycker illa om dig själv. När du jämför dig själv till andra för vad de har, om det är en bil, ett hus, en partner, barn, pengar, eller ett jobb, gör det du känner dig låg självkänsla, förlora ditt självförtroende, och kanske deprimerad, avundsjuk eller svartsjuk .
• Ett sätt att sluta jämföra dig själv till andra är genom att fokusera på din egen styrka. Lär känna dig själv och upptäcka vad din största gåva är att du är tänkta att dela med världen.
• Ett annat bra sätt är genom att öva tacksamhet. Var glad för det du har. Verkligen vara tacksam om allt som du har; människor i ditt liv, jobb, relationer, material etc. Tacksamhet håller ditt hjärta öppet för kärlek.

3
Var vem du egentligen är. För att älska dig själv, du måste sluta älska den person du önskar att du var och älskar den person du verkligen är i stället. Vi kan försöka låtsas vara någon som vi inte, men i slutändan som bara skadar oss och fasaden kan inte stanna upp för evigt. Bara vara den person som du är och lär dig att älska dig själv bara så där.


4
Försök att se tidigare ”materiella” objekt och känslor . Vi vill alla ha ett fint hus, fina saker, någon att dela våra liv med, etc. Hitta din sanna vill objektivt. Har du sugen på makt, en religion, eller helt enkelt ett motiv? Ibland är det lättare att dölja sanningen för dig själv, men räkna ut vad du verkligen vill hjälper dig att känna dig själv bättre och förhoppningsvis hjälpa till att svara på viktiga frågor som du ofta ställa dig själv.

5
Ta saker en dag i taget. Kärlek tar tid, om kärleken är mot dig själv eller andra. Ge dig själv tid, och inte känner ner om du känner vad du försöker göra är att inte gå på det sätt du trodde att det kommer att gå. Tänk på saker som ger dig ner och gör att en lektion och se till att reflex på dessa problem mer i stället för att ignorera.
• Du bör också acceptera framsteg vid varje takt. Stressa inte dig själv att bli något för snabbt och inte förlora tålamodet med dig själv. Det finns ingen anledning att betona över tid, eftersom hela poängen med livet är att förbättra dig själv.

Läs resterande delar här; http://kjellhaglund.se/hitta-karlek-sjalvkansla