måndag 27 maj 2019

Utmattning drabbar starka

Utmattning drabbar dem som är starka, driftiga och de som brinner. De som drabbas av utmattningssyndrom är ofta hög presterade med stor kapacitet. De ställer höga krav på sig själva och upplever dessutom krav både på jobbet och hemma. Den här styrkan är precis det som lägger grunden för utmattning. Det krävs en stark person för att pressa sig så hårt.




Utmattning drabbar de omtänksamma
– Utmattade personer är godhjärtade människor som ofta tänker mer på andra än på sig själva. Så det är inget att skämmas för det är helt enkelt för mycket att bry sig om andra. Finnas till och sätta sig själv ständigt åt sidan. En psykopat bränner inte ut sig om man säger så.
Utmattning drabbar dem som har svårt att säga nej
Vi har inte fått lära oss att säga nej utan mer att få säga ja till allt och alla. Kvinnor framför allt. Vi har i oss att finnas till för andra och behaga men det känns som att vi kvinnor börjar sätta stopp för det beteende. Jag hoppas verkligen det.

Vägen ur utmattning är att fokusera på sig själv
Jag upplever att många av mina kunder finner det väldigt svårt. De vet knappt hur de ska fokusera på sig själva. Men när de väl börjat så är det som om de hittar hem igen.❤️

Artikel och bild från: https://stresscoachen.mabra.com/utmattning-drabbar-starka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar