fredag 24 augusti 2018

Kasta dig ut i naturen



På bilden sitter min sladdis lillebror och kompisen Dan och pustar ut efter en lång vandring upp på berget Teix.
Det är så tydligt för mig efter den här sommaren att naturen är det absolut bästa stressverktyget. Alla dessa saltabad och bad i den lilla sjö vi bor vid har verkligen boostat mig. Jag tror att om jag bodde vi havet och kunde bada året runt hade jag varit en annan person. Om jag dessutom spenderade mer tid i bergen skulle det vara ännu bättre. Det lugnet jag får av att vara ett par veckor i bergen och helst av allt även vandra är oslagbart.
Vad får dig må bra?
Nästa vecka går flytten ut till hus så jag går åt rätt håll. Men nu är väl frågan, vad kan vi alla göra för att komma ihåg att naturen läker och ta oss ut till den oftare. Vi är inte gjorda att sitta i hopkrupna framför en skärm.
Jag hittade några tips i Dn och bidrar med några av mina egna tips på naturupplevelser i Stockholm.

Tips:

Kvälls kajaktur i Stockholm, det går att hyra lite varstans.
Detta hör inte till men Bli inte gammal och sluta inte dyka eller bada. Det finns inget mer välgörande en ett dyk ned i vattnet. Har du slutat? Då får du börja snart igen.
Sensommarvandring i Nacka. Dagstur i blandad terräng som tar cirka sex timmar. Den 26 augusti kl 9.30, i Friluftsfrämjandets regi.
 Åk ut till Hellas gården, gärna vintertid och basta och ta ett dopp i vak. Även sommartid är det härligt att kasta sig i sjön.
Promenera eller spring runt djurgården och passa på att ta ett dopp. Jag tycker det är så befriande att vi kan bada nästan överallt.
 Älgö utanför Saltsjöbaden är en favorit som jag inte gjort på länge. Bada från klipporna lite varstans. Magi.
Ut i vilken skog som helst och ta inte med mobilen.
Skogspromenad med nysvenskar. Promenera med utlandsfödda som vill lära sig flytande svenska och samtidigt lära sig mer om naturen. Den 20 och 27 augusti i Södertälje. Arrangeras av Friluftsfrämjandet. Så fint tycker jag  och välkomnade!


Så bara för att sommarlovet är slut! Sluta inte njuta av naturen. Tänk ut dina favvo ställen i naturen och ta dig dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar