torsdag 26 januari 2017

Medveten andning innefattar fem enkla tips som kan användas för att förbättra din andning.


  1. Andningsmedvetenhet. Bli medveten om hur du andas i olika situationer i vardagen.
  2. Stängd mun. En stängd mun, och tungan placerad uppe i gommen, säkerställer att andningen sker in och ut genom näsan.
  3. Förlängd utandning. En förlängd utandning ökar avslappningen och gör inandningen djupare och mer rytmisk.
  4. Rak hållning. En upprätt kroppshållning ger en djupare andning där diafragman får större utrymme att jobba, jämfört med en ihopsjunken hållning.
  5. Kroppsmedvetenhet. Bli medveten om din kropp och hur spänd eller avslappnad den är i olika situationer. En avslappnad kropp gör det lättare att bibehålla en rytmisk och avslappnad andning.
För att förändra någonting är medvetenhet ofta det första steget. Genom att lägga märke till hur du andas i olika situationer i din vardag kan du förbättra din andning.



Med lite träning kommer du få bättre andning som följer de fem enkla principerna för en bra andning, även när du är upprörd och livet går emot dig.

Många får effekt omgående av en förbättrad andning, nästan som ett magiskt piller, men mitt förslag är att du försöker se det mer som en ny livsstil och inte en snabbkur. Det sker förbättringar hela tiden även om det tar ett tag innan du blir medveten om det.


Ett tips:
  • Stanna upp och notera din andning. Detta kan du göra många gånger per dag och i olika situationer. Ställ klockan på mobilen exempelvist varje timme. När klockan ringer ger det en påminnelse om att kolla andningen.
  • Stäm av andningen med de fem principerna (näsa, magen, avslappnad, rytmisk och tyst)

Citat från boken Medveten andning
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar