fredag 6 april 2018

Var rädd om dig själv och dina gränser



Hej fina du, Vilken vecka det har varit kort och intensiv. I bland så spelar det ingen roll om det bara är en fyra dagars vecka det hinner hända lika mycket som när det är fem dagar.  Vissa veckor hinner man hur mycket som helst och andra swishar bara förbi och inget hinns med. Vi brukar kalla det minustid och plustid, det känns som olika tidszoner. Vi älskar plustid det är det bästa som finns och minustiden kan man vara utan 😉 Ju äldre man blir desto mer minustid verkar det bli, tiden går fortare och fortare. Tänkte skriva lite om gränser idag det är alltid ett hett ämne speciellt för alla vi som tycker om att hjälpa andra.

Det är så lätt att tappa bort sig själv. Vi mår bra när vi hjälper andra och vi vill dem väl. Tillslut så blir vi tagna för givet och människor blir till och med sura den dagen vi inte finns där för dem. Vi är säkra på att det är fler som känner igen sig i det vi skriver. Även om man är snäll och ställer upp så behöver vi sätta gränser. Att ha gränser handlar om balans mellan ditt och mitt. Bara för att vi tycker om att hjälpa andra så betyder det inte att vi har en skyldighet att finnas tillgängliga 7-24. Vi måste ta hand om oss själva också för att orka hjälpa andra.

Att hålla balansen mellan sig själv och sitt och samtidigt vara hjälpsam kan vara svårt. Det är oerhört viktigt att ta hänsyn till sig själv och det vi känner. Det är långt ifrån alltid fysisk aktivitet och att vi har mycket att göra som är det som gör att vi går in i väggen. Att köra över sig själv och sina egna behov för att finnas tillhands för andra är en stor orsak till att kropp och själ tillslut säger ifrån. De gör det du inte klarade av själv. De sätter gränserna åt dig för att du inte skall förgöra dig själv de drar i handbromsen för att överleva.
En del har en större benägenhet att ge avkall på sitt eget och sätter andras behov i främsta rummet. Har man en stor del av jordelementet i sin personlighet så får man passa sig extra noga. Här kan du läsa mer om jordelementet och dess personlighet: Har du en ”JORD-personlighet”?
Det känns som om vi har blivit extra kloka i år. Vi älskar att så och plantera, det finns inget bättre än att gå ut i landet och plocka frukt och grönsaker och skapa en egen måltid. Men i år har vi bestämt oss för att ta det lugnare med odlingen. Vi känner att vi behöver komma i kapp och hinna bara vara i sommar. Nu ser vi fram emot en sommar med skogsturer på hästryggen, loppisbesök, fix på Hermansdal och en och annan kurs i saltmoxa 🙂
Artikel och bild från: https://hermansdalsbloggen.com/2018/04/06/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar