måndag 12 oktober 2015

Energitjuvar

Jag tror vi alla har energitjuvar i våra liv på ett eller annat sätt.

Det kan vara det där förrådet som vi låtsas som att det inte finns, eller skuldkänslan av att vi inte höll det vi lovade eller att vi kanske var lite hård i orden vid middagsbordet. Vi kanske låter rädslan styra våra liv eller så har ilskan tagit över. Du kanske låter dina tankar nedvärdera dig och får dig att tro att du är värdelös, du ser på dig själv med självförakt. Du kanske gräver ner dig i sjukdomen och tappat hoppet på en förbättring. Eller så kanske du jämför dig med vad alla andra har runt omkring sig och det gör att du känner dig misslyckad. Eller så är livet toppen förutom den där personen du har i din omgivning som suger all energi ur dig.

Det är nu dags att se över vilka energitjuvar du har i ditt liv.
Skriv ner alla du kommer på och kategorisera dem på vad du kan göra med dem.
Vilka kan du hantera och förändra till att det blir en positiv energikick istället?
Vilka energitjuvar kan du slänga i papperskorgen?

Förrådet kanske inte är så svårt att ta tag i egentligen när man väl har bestämt sig. Det kanske till och med blir det enklaste. Med struktur och en plan kommer den här utrensningen gå galant även om det kanske kommer ta lite tid. När du väl är klar kommer förhoppningsvis ditt sinne kännas lite lättare och du kommer garantera fråga dig "Varför gjorde jag inte det här tidigare."

Det svåraste att ta tag i kan vara dina tankar om dig själv, det kanske inte är det lättaste att få bukt med. Här kanske du till och med kan behöva ta hjälp utifrån genom terapi av något slag. Det kan faktiskt vara värt att ta den hjälpen, att ge det en chans helt enkelt om man inte gjort det tidigare.
(Bild lånad)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar