torsdag 15 oktober 2015

Medicinsk yoga övning

Tänkte dela med mig av övningarna vi gjort under stresskursen jag gått på.

Vi börjar med att ligga på rygg med armarna utefter sidan med handflatorna uppåt (det öppnar upp bröstkorgen). Vi koncentrerar oss på varje andetag, flyger tankarna iväg försöker vi fånga tillbaks dom. Vi får ett ord att fokusera på som är Sat när vi andas in och Nam när vi andas ut.

Efter en stund sätter i oss upp i yoga ställning, med händerna på vardera knä med pekfinger och tumme sammankopplade. Vi fortsätter att koncentrera oss på andningen. Fortsätt att blunda, dra in hakan ett snäpp för att få en rakare hållning. Visualisera din blick till ditt 3:e öga som sitter i pannan mellan dina ögon. Fortsätt att andas och tänk Sat Nam.

Börja nu rotera din mage runt i en cirkel, andas in när du är fram och andas ut när du är bak. Gör denna övning under några minuter och byt sen håll. Glöm inte att andas. (denna övning får igång din mage och löser upp spänningar).

Ta ett djupt andetag och stanna upp i rörelsen och andas ut. Lägg nu dina händer på var sida om ditt vänstra knä och när du andas in sjunker du ihop och lägger dig över ditt vänstra knä. Ta ett djup andetag och se om du kan komma lite längre fram ändå innan du tar dig upp i upprätt position. Gör nu samma sak över ditt högra knä. Därefter flyttar du fram händerna framför dig och lutar dig framåt och slappnar av. Sätt dig sen i upprätt position.

Lägg händerna i knät och lyft nu båda axlarna så högt upp du kan tillsammans med inandningen och andas ut när du sänker ner dom. Fortsätt i din takt. Ta ett djupt andetag och håll andan en stund och sen släpp ut och låt axlarna sjunka ner.

Andas in och lyft nu den vänstra axeln tillsammans med inandningen, andas ut och lyft den högra. Till sist roterar du axlarna framåt (andas in) och bakåt (andas ut). Byt sen håll.

Detta gjorde vi i ungefär 25 minuter och därefter fick vi lägga oss ner igen och bara blunda och slappna av. Andningen fick nu sköta sig själv. Efter ca 5 minuter fick vi väcka upp kroppen och sträcka ut och sätta oss upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar