lördag 10 oktober 2015

Arga snickaren

Tittade på ett avsnitt av arga snickaren en dag och kom att tänka på att det här är nog rätt nyttigt att se på ändå.

Ni som har sett det, har ni tänkt att deltagarna lägger oerhört mycket energi på skitsaker. Istället för att rensa ut förrådet eller garaget eller vad det nu kan vara, försöker man stänga igen dörren och låtsas som att den inte existerar. Ju mer vi blundar för det desto mer gnager irritationskänslan och i takt med det börjar vi se mer saker att irritera oss över. Vi bygger upp irritationsförrådet istället för att ta itu med det väsentliga problemet. Ju längre tiden går desto mer irriterar vi oss och som "straff" låter vi själva bli att ta tag i det. Vi förväntar oss att någon annan ska göra det.

Med tiden tappar vi nog bort oss själva lite, vi hamnar i en ond spiral som säkert går ut över en själv och ens relation. Tillslut blir allt så övermäktigt att ta itu med att man låter bli för man vet inte vart man ska börja till slut.

Jag tror att vi måste börja med att rensa ur det vi har omkring oss. Att tömma förrådet vi har pratat om så länge men inte gjort. Att se över det vi har omkring oss som tar av vår energi för att därefter påbörja vår inre förändring.


Arga snickaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar